fbpx

Folketinget & Dronningens Smykkeskrin

04.02.2022

DKK760,00

Besøg Folketinget, Danmarks parlament i de historiske rammer på Christiansborg Slot. Nyd en dejlig frokost i Snapstinget, som i det daglige fungerer som kantine for Folketingets medlemmer og ansatte. Og oplev særudstillingen ”En Dronnings smykkeskrin” på Amalieborgmuseet.

Vi besøger Folketinget, hvor vi på en rundvisning går på opdagelse på Christiansborg og hører om hvordan en bygning på samme tid kan være folkelig, samle et rigsfællesskab og understøtte demokratiske værdier som frisind og ytringsfrihed. Vi hører om Christiansborg som arbejdsplads for Folketingets 179 medlemmer og om, hvordan Christiansborg fungerer som centrum for folkestyret og lovgivningen i Danmark. Vi ser bl.a. Vandrehallen, grundlovene og Folketingssalen.

Frokosten nyder vi Snapstinget, den gamle spisesal fra 1918, som er smukt indrettet med stuklofter, søjler og karnapper.

På Amalienborgmuseet præsenteres for første gang nogensinde over 200 kendte og mindre kendte smykker fra Dronningens smykkesamling. Dronningen råder over en meget stor smykkesamling, som Dronningen benytter meget bevidst og aktivt – og med omhu og omtanke.
For Majestæten er smykker nemlig ikke bare smykker. De er symboler og bærere af minder, venskaber og kontinuitet, af livet som Danmarks regent. Hvert smykke i udstillingen er bærer af en historie og refererer til en eller flere private eller officielle begivenheder i Dronningens 50-årige regeringsperiode.

Rigtig god fornøjelse.

Pris og info

Dato: Fredag, 04.02.22

 

Pris: Kr. 760,- pr. pers.

 

Prisen inkluderer:

  • Kaffe/the og rundstykke ved bussen på udtur
  • Entré og intro til Dronningens Smykkeskrin
  • Frokost i Snapstinget
  • Rundvisning o Folketinget
  • Bustransport og moms

 

Busafgang/hjemkomst:

Middelfart, Afk. 58B, Staurby kl. 07.00/19.00

Odense, Rosengårdscentret v/Shell kl. 07.45/18.15

Svendborg, Klosterplads kl. 07.45/18.15

Nyborg, Toldbodgade kl. 08.30/17.30

 

Mulighed for yderligere påstigningssteder – kontakt Nyborg Rejser