fbpx

Oplev Observatoriet Brorfelde og Nyvang

02.05.2020

DKK648,00

Vi besøger Observatoriet i Brorfelde, Danmarks største observatorium, også kendt fra TV-julekalenderen ”Julestjerner”. Brorfelde Observatorium blev opført i perioden 1953-1964 af Københavns Universitet.  Universitetet flyttede sit observatorium fra Østervold i København, da byens lys efterhånden gjorde det vanskeligt at foretage astronomiske observationer.

I dag er bygningerne, som er tegnet af den anerkendte arkitekt Kaj Gottlob, og landskabet i Brorfelde fredet, ligesom det enestående mørke også er mørkefredet. En totalfredning, der ikke er set andre steder i Danmark.

Oplev værkstedet, hvor der blev bygget kikkerter til Brorfelde Observatorium – og med tiden til hele verden. Få et sjældent indblik i tankerne bag Kaj Gottlobs fantastiske arkitektur og få forklaringen på de special-designede haver. Mærk suset på toppen, når vi kigger i kuplerne og oplev Danmarks største stjernekamera, Discovery.

Vi besøger Andelslandsbyen Nyvang, et anderledes og levende oplevelsescenter, hvor vi kan opleve livet og hverdagen i en lille andelslandsby fra midten af 1900-tallet.

På dagen skal vi opleve byen under besættelsestiden. Her skabes levende tempofyldt billede af både hverdagsliv og dramatiske begivenheder. Luftalarmen skærer gennem luften, tyske soldater i militærkøretøjer patruljerer i gaderne, trafikanter og publikum kontrolleres ved vejspærringer, og modstandsbevægelsen udfører dristige aktioner mod besættelsesmagten.

Rigtig god fornøjelse.

Pris og info

Dato: Lørdag, den 02.05.20

 

Pris: Kr. 648,- pr. pers.

 

Prisen inkluderer:

  • Entre til Brorfelde
  • Guidet rundvisning på Brorfelde
  • Entre til Andelslandsbyen
  • Kaffe/the og rundstykke ved bussen på udtur
  • Kaffe/the og småkage ved bussen på hjemtur
  • Bustransport og moms.

 

Tilkøb: Kr. 65,-

  • 3 x håndmadder inkl. en øl eller vand – (kan medbringes i Andelslandsbyen og nydes i det grønne).

 

NB: Man kan selv medbringe madpakke eller benytte sig af Andelslandsbyen’s Cafe.

 

Busafgang/hjemkomst:

Middelfart, Afk. 58B, Staurby kl. 08.30/19.00

Odense, Rosengårdscentret v/Shell kl.09.15/18.15

Svendborg, Klosterplads kl. 09.15/18.15

Nyborg, Toldbodgade kl. 10.00/17.30

 

Mulighed for yderligere påstigningssteder – kontakt Nyborg Rejser