fbpx

Oplev pragtfulde Öland

01.06.2020

-

05.06.2020

DKK4.998,00

Oplev Öland, en herlig og overraskende ø i Østersøen, blot et smut over den flotte bro fra Kalmar.

Trods den korte afstand fra fastlandet byder Öland på sit helt eget univers. Naturen  er enestående, nogle steder gold og barsk, andre steder frodig og med mange spændende plantearter. Den sydlige tredjedel af Öland består af alvar, som er en flad kalkstensslette. På den midterste og nordlige del af øen vokser løvtræer, mens den nordvestlige del mod kysten er domineret af kalksten.

Derudover byder Öland på flere fortidsminder som jernalderborge og mindesmærker som runestene, der stammer tilbage fra vikingetiden samt hundredvis af vindmøller.

Vi skal opleve øen med lokalguide, besøge Sollidens Slot og Park, som er sommerresidensen for det svenske kongehus. Og vi skal se på verdensberømt svensk glaskunst.

1 dag: Efter opsamling går turen via broerne til Öland. Undervejs bydes der på let frokostpakke ved bussen. Vi forventet ankomst til hotellet sidst på dagen. Aftensmad nydes på hotellet.

2 dag: Efter et dejligt morgenmåltid går turen rundt på Öland med lokalguide. Vi skal opleve øen med den fantastiske natur og dens spændende historie. Vi medbringer madpakker fra hotellet. Eftermiddagen er til oplevelser på egen hånd, Vi nyder aftensmaden på hotellet.

3 dag: Efter et dejligt morgenmåltid går turen til den nordlige del af øen, hvor vi besøger Sollidens Slot og Park. På en omvisning oplever vi slotsparkens fantastiske haver, og selve slottet nyder vi udefra. Frokost og kaffe nydes i cafeen. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen. Aftensmaden nydes på hotellet.

4 dag: Efter et dejligt morgenmåltid går turen mod Glasriket. Vi besøger Nybro Glasværk, hvor der bliver tid på egen hånd til at opleve glassets udvikling. Vi medbringer madpakker fra hotellet. Herefter går turen mod Kalmar, hvor vi på egen hånd kan opleve den hyggelige by.  Besøg butikkerne i området eller Kalmars smukt bevarede renæssanceslot. Her er også mulighed for museumsbesøg eller blot at nyde byen i afslappet tempo. Vi mødes igen på den lokale restaurant til aftensmad og hyggeligt samvær.

5 dag: Efter morgenmaden går turen atter mod Danmark via broerne. Der vil være pause undervejs, hvor der er tid til at nyde frokosten (frokost for egen regning). Vi ankommer midt på eftermiddagen til Fyn.

Velkommen til fantastiske oplevelser på Öland.

Pris og info

Dato: Mandag, den 01.06.20 – Fredag, den 05.06.20

 

Pris: Kr. 4.998, – pr. pers i delt dobbeltværelse.

 

Tillæg eneværelse: Kr. 800,- pr. pers.

 

Prisen inkluderer:

  • 4 x overnatning i delt dobbeltværelse inkl. halvpension på Hotel Skansen, begyndende med aftensmad på 1. dagen og afsluttende med morgenmad på 5. dagen.
  • Let frokostpakke (sandwich og frugt inkl. en øl eller vand) ved bussen på 1. dagen
  • Udflugt på Öland med lokalguide inkl. frokostpakke fra hotellet på 2. dagen
  • Udflugt til Sollidens Slot og Park inkl. entre, rundvisning i parken, frokost og kaffe på 3. dagen
  • Udflugt til Nybro og Kalmar inkl. frokostpakke fra hotellet på 4. dagen
  • Besøg og entre i Nybro Glasværk på 4. dagen
  • Besøg i Kalmar inkl. aftensmad på restaurant i Kalmar på 4. dagen
  • Bustransport, broafgifter og moms
  • Rejsegarantifond

 

Afbestilling: 6% af rejsens pris.

 

Valuta: Svenske kroner

 

Hotel: Hotel Skansen****

Tinghusgatan, 386 31 Färjestaden – www.hotelskansen. com

 

Busafgang/hjemkomst:

Fredericia, Bødkervej 1, OK-tanken kl. 09.45/17.30

Middelfart, Afk. 58B, Staurby kl. 10.00/17.15

Odense, v. Shell/Rosengårdscentret kl. 10.45/16.30

Svendborg, Klosterplads kl. 10.45/16.30

Nyborg, Toldbodgade kl. 11.30/15.45

 

Mulighed for yderligere påstigningssteder – kontakt Nyborg Rejser